MENU

Nav

Zagreb Connect

Zagreb, 28.01.2020

Zagreb Connect

Šesta po redu međunarodna startup konferencija Zagreb Connect održala se u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Konferencija podupire mlade poduzetnike u njihovim poslovnim idejama, prati njihov razvoj i stvara uvjete za njihovo poduzetničko okruženje na području Republike Hrvatske i šire. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je konferenciju pozivom da se cijela Hrvatska priključi ovom projektu koji Zagreb provodi već šest godina.

Zagreb_Connect_3

I ove je godine zemlja partner bila Država Izrael čiji je veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ilan Mor u svom Keynot-u naglasio je da je Izrael postao vodeća zemlja na području inovacija i tehnologija. Ove godine se obilježilo i 25 godina podupiranja visokotehnološkog poduzetništva u Zagrebu. Kroz Startup Factory do sada je prošlo 56 timova koji su dobili 2 milijuna kuna sredstava za svoj razvoj, a u inkubatoru je danas stotinjak tehnoloških startup tvrtki.

Zagreb_Connect_2

Predakceleracijski program Startup Factory kroz edukaciju, mentoriranje, promociju i podršku umrežava mlade timove inovatora i daje im priliku da pronađu svoj put na tržištu. Na ovogodišnji su se Factory sudjelovali su timovi s visokotehnološkim, inovativnim i disruptivim proizvodima. U finale je ušlo 16 timova koji su do dodjele usavršavali svoje proizvode za buduće generacije u utrci za novčani fond vrijedan čak milijun kuna!

Generalni pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connect-a je tim NUOTWO koji je osvojio 200.000,00 kn bespovratnih sredstava Grada Zagreba.  Pet drugoplasiranih najboljih startup-ova ovogodišnjeg Factory-a koji su osvojili po 160.000,00 kn su Laftonic, Hero Factory,  A-SAP, Mundus Education System i RecorrQCQ. Zagreb Connect organizirali su Grad Zagreb i ZICER.

 

HRT

RTL

Zimo – Nova TV

Jutarnji list

Večernji list

Poslovni dnevnik