MENU

Nav

Zagorski gospodarski zbor

Zagreb, 04.02.2020

Zagorski gospodarski zbor

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Siniša Hajdaš Dončić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sudjelovali su na otvaranju 27. Međunarodnog sajma gospodarstva „Zagorski gospodarski zbor“. Riječ je o najvećem godišnjem okupljanju gospodarstvenika i obrtnika na ovom području te jednom od najboljih sajmova takvog tipa u Hrvatskoj, koji će kroz prezentacije, edukacije, radionice i besplatne usluge za posjetitelje do subote, 14. rujna, predstaviti poslovanje najuspješnijih kompanija.

Uzvanici-na-svečanosti-otvorenja-Zagorskog-gospodarskog-zbora-1

Krapinsko-zagorska i Varaždinsko-međimurska županija njeguju tradiciju radno intenzivne regije istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. Prema riječima ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ova regija s pravom se diči gospodarskim uspjesima, a perjanica je robnog izvoza, opstanka i razvoja industrijske proizvodnje i prerađivačke industrije. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je da gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije kontinuirano i zdravo raste od 2013. godine, upravo zahvaljujući gospodarstvenicima, koji su čak i u vremenima krize ulagali u nove tehnologije, kapacitete i znanje svojih ljudi. Prema riječima župana Varaždinske županije Radimira Čačića, ova regija predstavlja kičmu ozbiljne hrvatske proizvodnje.

Zagorci su među najvećim izvoznicima u Hrvatskoj. Od industrijskih grana, najrazvijenije su prerađivačka industrija, proizvodnja nemetalnih mineralnih proizvoda i tekstilna industrija. Broj novoosnovanih tvrtki prošle je godine porastao za čak 11,5% u odnosu na 2017. godinu, dok je broj zaposlenih povećan za 4,9%. Ukupni prihodi poduzetnika Krapinsko-zagorske županije iznosili su 13,01 milijardi kuna. Ostvareni prihodi povećani su za 10,6% u 2018. godini.

HRT – Zagrebačka panorama

Privredni vjesnik

Sjever.hr

Radio Hrvatsko zagorje