MENU

Nav

Svjetski kup samostrelom

Zagreb, 04.02.2020

Svjetski kup samostrelom

Finale svjetskog kupa u disciplini samostrela okupilo je 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih samostreličara iz devet zemalja prema tablici IAU-a. Finale se održavalo od 5. do 7. prosinca 2019. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava u općini Dubrava. Mjesto koje je iznjedrilo brojne streljačke prvake ovim je dana postalo centar svjetskog natjecanja u disciplini samostrela i okupilo velika imena ovog sporta. Domaćini Svjetskog kupa bili su općina Dubrava i Streljačko društvo Dubrava 1094 koja se ponosi obitelji Pereglin – sportašima koji su osvojili preko stotinu medalja u samostrelu.

Svjetski kup u samostrelu

Župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić prilikom otvaranja je naglasio kako Zagrebačka županija svesrdno daje svoju potporu sportu gradnjom obnovom škola sportskih dvorana  koje su mjesto treniranja brojnim klubovima i sportašima. Načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša na otvaranju Kupa naglasio je kako je ponosan na organizaciju finala i na višestruke prvake zbog kojih je 32 natjecatelja došlo u Dubravu. Pero Stojić, predsjednik Svjetske samostrelske unije rekao je kako su Hrvatska i Dubrava najbolje na svijetu u ovom sportu.

Svjetski kup u samostrelu 2019

Pobjednik i zlatnu medalju u muškoj konkurenciji odnio je Domagoj Pereglin, a u ženskoj zlato kući nosi Valentina Pereglin.  Svjetskom kupu nazočili su i proslavljeni srebrni olimpijac, gimnastičar Filip Ude, olimpijski pobjednik u trapu, Josip Glasnović, višestruki olimpijac i osvajač dvije srebrne medalje, Petar Gorša te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

 

HRT – Dnevnik

Nova TV – Dnevnik

Sportska TV

Index

Glas Istre

Tportal

Nacional