MENU

Nav

Rally Show Santa Domenica

Zagreb, 04.02.2020

Rally Show Santa Domenica

Jubilarni, 10. Rally show Santa Domenica 2019. okupio je velik broj natjecatelja iz sedam europskih zemalja. Pobjednici 10. Rally showa Santa Domenica su natjecatelji iz Mađarske, Péter Ranga i Viktor Bán- vozači Škode Fabie R5. Drugo mjesto su osvojili austrijski vozači Ford Fieste R5 MK II, Beppo Harrach i Dominik Jahn, a treće mjesto- Mađari, Sándor Ollé-Sasa i Rebeka Ollé u Škodi Fabiji R5.

Ovo je najveći makadamski rally show u Srednjoj Europi, koji je okupio velika imena autosporta, ali mlade nade zaljubljene u automobilizam i brzine. Ni navijača nije nedostajalo, što samo pokazuje kako se Rally show Santa Domenica prometnuo u jedno od vodećih natjecanja za sve ljubitelje automobila, brzine i oktana.

Foto: Rally Show Santa Domenica

„ Jako nas veseli što je bilo puno ljudi, što natjecatelja, a što gledatelja. Ovo je jubilarna godina Rally showa i doista je na jedan predivan način zaokružena. Doista ste mogli vidjeti mnogo toga- od strastvenih zaljubljenika u automobile pa sve do automobilističkih egzibicionista.“- izjavio je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedjelje.

I ove godine velika svjetska imena nisu zaobišla Rally Santa Domenica. Među njima su prvak svijeta 2008. godine Andreas Aigner, sa suvozačicom Ilkom Minor, Péter Ranga (Fabia R5), pobjednik RRSDa 2017. godine i njegov suvozač Adam Fodor, Beppo Harrach (Fiesta R5 MKII), četverostruki pobjednik Rally Showa Santa Domenica i suvozač Dominik Jahn. Harrachov novi automobil, imao je svjetsku premijeru upravo na ovom rally showu!

Foto: Rally Show Santa Domenica

Rally Show Santa Domenica trajao je tri dana. Započeo je velikim RRSD Partyem na Savršćaku. Službeni dio je bio dan poslije, u subotu 23.11., kada je na rasporedu bio službeni trening-Shakedown na stazi Savršćak kraj Samobora i spektakularni ceromonijalni statrt u Svetoj Nedelji. Glavni dio natjecanja održan je u nedjelju 24.11., kada su održana četiri brzinska ispita.

RTL – Sportnet

Gol.hr

Auto start