MENU

Nav

Jazz for Nature

Zagreb, 05.08.2016

Jazz for Nature

Nakon što je UNESCO objavio dokument u kojem prijeti da će Nacionalni park Plitvička jezera maknuti s popisa zaštićene svjetske baštine, ravnatelj Anđelko Novosel priprema strategiju očuvanja parka.

Stoga nas je u okviru toga i angažirao da organiziramo ekološko – humanitarnu večer Jazz for nature koja je okupila mnogobrojne glumce i osobe iz javnog života.

Cilj večeri je bio zaštita posebnosti Nacionalnog parka Plitvička jezera i podizanje svijesti o očuvanju najljepšeg nacionalnog parka.

 

 

Alarm za uzbunu, odnosno vijest o UNESCO-ovom upozorenju došla je iz samog parka, koji od svibnja na čelu ima profesora geologije i geografije Anđelka Novosela. Dugogodišnji stručni suradnik na Plitvicama, a koji odnedavno obnaša ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera ovim je događajem želio upozoriti javnost ogromnom problemu s kojim se park suočava.

 

 

Bilo je ovo prvi puta da se izvodi jazz uz zvukove slapova. Organizirali smo cijelu večer za 100- tinjak uzvanika. Po prvi puta organizirana je jedna ovakva večer u samom središtu nacionalnog parka. Uz sve to naravno naš tim dao je pr podršku, koja je uistinu bila velika.

 

Samo neki od linkova su u nastavku:
NOVA TV
http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/mario-valentic-zaradio-kaznu-na-plitvickim-jezerima—449279.html

 

HRT gostovanje u Dobro jutro Hrvatska 9.09.
http://www.sada.rtl.hr/info-i-magazini/rtl-vijesti/121625/
http://www.tportal.hr/magazin/glazba/443158/Jazz-for-nature-za-spas-Plitvica.html
http://www.24sata.hr/news/unesco-trazi-akcijski-plan-za-plitvicka-jezera-489875
http://www.poslovni.hr/after5/foto-humanitarna-vecer-jazz-for-nature-okupila-mnogobrojne-glumce-i-osobe-iz-javnog-zivota-317347