MENU

Nav

Gluhonijemi par Horvatič dobio novu kuću za život

Zagreb, 25.06.2020

Gluhonijemi par Horvatič dobio novu kuću za život

Uslijed dva jaka potresa koja su pogodila Zagreb 22. ožujka 2020. godine, bračnom je paru Horvatič jako oštećen njihov dom u Markuševcu. Slavko i Barica Horvatič su oboje gluhonijemi i bez obzira na oštećenja zbog kojih njihova kuća nije više prikladna za stanovanje, nisu ju željeli napustiti jer bi time napustili svoje nasljedstvo.

Bracni_par_Horvatic_Mirza_Sabic

Obrtnička komora Zagreb odlučila im je pomoći te je u njihovom dvorištu izgradila novu drvenu kućicu koju će im dati na korištenje do daljnjeg.

„Na inicijativu naših obrtnika iz Markuševca, odlučili smo pomoći ovoj obitelji koja se našla u teškoj situaciji. Sretni smo da možemo pomoći i donirati im kućicu u koju će se smjestiti i u njoj živjeti do potpune sanacije šteta koje je prouzročio potres.“, izjavio je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

OKZ_kucica

Iako mala, sa 30 m2, kučica će im postati nov i siguran dom za daljnji život dok traju radovi na njihovoj kući. „Moja kuća je stradala u potresu i nije sigurna za stanovanje pa stoga nemam mogućnosti sigurno smjestiti svoje roditelje. Stoga se ovim putem želim zahvaliti Obrtničkoj komori Zagreb i svim obrtnicima koji su nam izašli u susret i pomogli na ovaj način. U ovoj će se kući privremeno smjestiti moji roditelji što im jako puno znači s obzirom da su bolesni.“, rekla je kćer Slavka i Barice Horvatič Suzana Krhen.

Ovo je jedna od većih donacija koju Obrtnička komora Zagreb organizira u posljednjih mjesec i pol dana, a koje uključuju hranu, kućne potrepštine, kontejnere i osnovna sredstva za nastradale u potresu.

Večernji list

24 sata

direktno.hr