MENU

Nav

Festival kajkavskih popevki

Zagreb, 04.02.2020

Festival kajkavskih popevki

Predivnim zagorskim popevkama, kao što su „Zagorje vu meni spi“, „Gda se s z menom tam zaputiš“ i „Zlati cvet“ Tjedan kajkavske kulture u Krapini ušao je u veliko finale. Festival kajkavskih popevki, 53. po redu, napunio je Festivalsku dvoranu brojnim poznatim izvođačima i posjetiteljima. Iz prvih redova melodične kajkavske popevke slušali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, hrvatski premijer Andrej Plenković, saborski zastupnik Žarko Tušek, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović i brojni drugi.

Festival kajkavskih popevki 2019

Premijera Plenkovića oduševio je Festival popevki, ali i druga događanja unutar Tjedna kajkavske kulture, a osobito ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor.  Domaćin u obilasku grada bio mu je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji se u nekoliko navrata s ponosom osvrnuo na događanja u Krapini i Županiji te zahvalio onima koji su za to zaslužni.

Festival kajkavskih popevki 2019

Kako im je pošlo za rukom 53 godine za redom organizirati manifestaciju koju i dan-danas s veseljem posjećuje toliki broj ljudi, otkrio je predsjednik Udruge za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina Damir Novina. Pritom je istaknuo kako je veliko veselje raditi manifestaciju kad vide da je netko prepoznao ono što rade. Ove su godine to, osim posjetitelja, prepoznali i pokrovitelji – Ministarstvo kulture, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Festival kajkavskih popevki 2019

Već tradicionalnim, ali i novim te domaćinima i gostima, osobito je zadovoljstvo, pa i pitanje prestiža, nastupati na Festivalu kajkavskih popevki. Tako je bilo i ove godine, a među izvođačima su se našli: Miro Ungar, Zdenka Kovačićek, Gordana Ivanjek Tušek, Bojan Jambrošić, Maja Vučić, Ivica Pepelko, Mirko Švenda Žiga, Barbara Othman, Mia Dimšić, Minea…

 

 

HRT

Večernji list

Nacional

Index

Direktno