MENU

Nav

1. Obrtnički forum Grada Zagreba

Zagreb, 04.02.2020

1. Obrtnički forum Grada Zagreba

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Grada Zagreba 3. prosinca 2019. održan je 1. Obrtnički forum Grada Zagreba. Ideja i cilj organizacije Foruma bila je progovoriti i aktualizirati teme koje su važne za obrtništvo i obrtnike Grada Zagreba, te potaknuti rješavanje izazova s kojima se obrtnici svakodnevno susreću apelirajući na pronalaženje kvalitetnih i učinkovitih rješenja za razvoj obrtništva u suradnji s Gradom Zagrebom.

OBRTNIČKI FORUM3

Suradnja Obrtničke komore Zagreb s Gradom Zagrebom iznimno je uspješna dugi niz godina u rješavanju aktualnih i otvorenih pitanja i problema s kojima se suočavaju obrtnici. Značaj obrta za svaku osobu kao pojedinca i građana je u zadovoljavanju specifičnih potreba unikatnim proizvodima, a obrtnici su ljudi koji teže svojim željama i ostvarivanju okolnosti za zadovoljavanje tih specifičnih potreba.

OBRTNIČKI FORUM 1

Zajednički problem svima, pa tako i obrtnicima je manjak radne snage. Modernizacija školskih kurikuluma je primarni problem koji je potrebno riješiti u svih 300 strukovnih škola u Hrvatskoj i prilagoditi današnjim potrebama. U današnje doba novih tehnologija i novih generacija, potrebno je pronaći nove i drugačije načine kojima će se doprijeti do mladih i predstaviti im prednosti obrtništva. Mladima je potrebno dati „kruh u ruke“, da im bez obzira da daljnju nadogradnju i fakultet, ostane struka s kojom će uvijek moći živjeti, poručeno je na Forumu.

OBRTNIČKI FORUM 4

Na kraju Foruma podijeljena su priznanja  uglednim i uspješnim  obrtnicima, kao i zaslužnim pojedincima za postignute uspjehe u prethodnom razdoblju, te promicanje i razvoj obrtništva. Također su dodijeljene i zahvalnice obrtnicima sportašima za sudjelovanje na 12. Obrtničkim sportskim igrama. Obitelji Marković dodijeljeno je priznanje i uručena nagrada za obilježavanje 100 godina od osnivanja obrta Atelier Marković.

24 sata

Mreža TV

Zg magazin

Zabavni radio

TV Zapad